Pravilnik o zaštiti privatnosti

1. Područje uporabe ovog Pravilnika o zaštiti privatnosti

1.1. Područje uporabe

Ovaj Pravilnik o zaštiti privatnosti opisuje našo obvezu prema zaštiti privatnosti podataka i način postupanja s osobnim podacima koje primamo od posjetitelja ovog mrežnog mjesta („mrežno mjesto(a)”) i korisnika programskih aplikacija („aplikacije”) kojima (i) upravlja društvo FUJIFILM Europe ili neka od njegovih podružnica, kao što je navedeno u odjeljku „Voditelj obrade” („FUJIFILM” ili „mi”), i (ii) imaju poveznicu na ovaj pravilnik o zaštiti privatnosti.

Ovaj Pravilnik o zaštiti privatnosti može se primjenjivati i kada se na njega poziva u kontekstu bez poveznice, npr. za radionice i druge događaje te marketinške aktivnosti.

Ako su jasno navedene odredbe koje se razlikuju od ovog Pravilnika o zaštiti privatnosti, prevladat će odgovarajuće različite odredbe.

1.2. Voditelj obrade podataka i osoba ovlaštena za zaštitu podataka

Voditelj obrade podataka u vezi sa svim osobnim podacima koji se prikupljaju u okviru ovih Pravila zaštite privatnosti jest društvo FUJIFILM Slovenija d.o.o., Pot heroja Trtnika 27, 1261 Ljubljana - Dobrunje. Dodatne informacije potražite na otisak mrežne stranice.

Našem povjereniku za zaštitu podataka/grupi za zaštitu podataka možete se obratiti poštom ili e-poštom na adresu [email protected].

1.3. Vanjske poveznice

Ovaj Pravilnik o zaštiti privatnosti ne odnosi se na ona mrežna mjesta koja su objavila vlastitu izjavu o zaštiti privatnosti i na mrežna mjesta trećih osoba, čak i ako su poveznice do njihovih mrežnih mjesta na našem(im) mrežnom(im) mjestu(ima) i aplikaciji(ama). Imajte na umu da ne preuzimamo odgovornost za postupanje u vezi sa zaštitom privatnosti na tim drugim mrežnim mjestima. Svoje korisnike potičemo na oprez prilikom napuštanja nekog od naših mrežnih mjesta i preporučujemo da pročitaju izjave o zaštiti privatnosti svakog mrežnog mjesta koje prikuplja osobne podatke.

2. Upravljanje osobnim podacima

2.1. Prikupljanje osobnih podataka

Mrežno(a) mjesto(a) u načelu možete pregledati bez otkrivanja osobnih podataka. Mrežno(a) mjesto(a) i aplikacija(e) mogu prikupljati određene tehničke informacije, npr. čiji ste sadržaj pregledali na mrežnom(im) mjestu(ima) ili putem kojeg mrežnog mjesta ste pristupili mrežnom(im) mjestu(ima). Tijekom prikupljanja takvih informacija, čija je svrha poboljšanje upotrebljivosti mrežnog(ih) mjesta ili aplikacije(ija), informacije se ne prikupljaju na način na koji bi vas bilo moguće identificirati Vaša identifikacija nije moguća ni tijekom postupka analize informacija.

Za pristup određenim područjima mrežnog mjesta možda ćete morati dostaviti osobne podatke („osobni podaci”). Određene osobne podatke također možemo zahtijevati kada naručite proizvod, zatražite usluge, sudjelujete u promidžbenim aktivnostima ili istraživanjima ili se dopisujete s nama. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati ime, poštansku adresu, broj telefona, e-adresu, podatke o plaćanju i druge podatke koje nam šaljete, na primjer u kontaktnom obrascu, prilikom registracije računa ili pretplati na e-novosti ili u vezi s drugim marketinškim porukama.

Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju vaše privole, za provedbu ugovora ili ako je to potrebno u svrhu svojih zakonitih interesa, uključujući odgovaranje na vaše upite te prilagođavanje i poboljšavanje svoje internetske ponude, proizvoda i usluga u skladu s vašim željama (članak 6(1)(a), (b) i (f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

2.2. Svrha uporabe osobnih podataka

Svrha uporabe vaših osobnih podataka jasno je navedena u ovom Pravilniku o zaštiti podataka ili na neki drugi način prilikom prikupljanja podataka, osim ako se svrha uporabe sama po sebi ne podrazumijeva. Uporaba osobnih podataka koje dostavljate ograničena je na svrhu uporabe koja vam je unaprijed navedena. Međutim, pridržavamo pravo na dodatnu obradu u opsegu koji dopuštaju ili zahtijevaju odgovarajući zakoni i propisi.

Osim toga, osobne podatke ćemo možda morati upotrebljavati i čuvati zbog zakonskih razloga i sukladnosti, kao što su sprječavanje, otkrivanje ili istraživanje kaznenih radnji; sprječavanje gubitaka ili borba protiv prijevara. Osobne podatke možemo iskoristiti i za ispunjavanje zahtjeva interne i eksterne revizije, u svrhu sigurnosti informacija i ako smatramo da je to potrebno ili prikladno: (a) u skladu s važećim zakonodavstvom koje može obuhvaćati zakone izvan vaše države prebivališta; (b) za odazivanje na zahtjeve sudova, tijela progona, regulativnih tijela te drugih javnih i državnih tijela, što može obuhvaćati i takva tijela izvan vaše države prebivališta; (c) za ostvarivanje uvjeta i (d) za zaštitu naših prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine ili prava drugih osoba.

U sljedećim primjerima prikazani su mogući scenariji u kojima prikupljamo i upotrebljavamo vaše osobne podatke:

2.2.1. Korisnički računi

Pri registraciji korisničkog računa obično prikupljamo ime, e-adresu i lozinku. Osim toga, u svojem korisničkom računu možete navesti svoju adresu, uključujući adresu za obračun i dostavu. Pri slanju narudžbe prikupljamo podatke o odabranoj robi, odgovarajuće informacije o cijenama, eventualne kupone koje možete upotrijebiti, vašu adresu za izdavanje računa i dostavu te odabrani način plaćanja i dostave. U vezi s ispunjavanjem narudžbi prikupljamo posebno podatke o plaćanju, dostavi i povratu.

Vaše osobne podatke možemo upotrijebiti za održavanje vašeg korisničkog računa, za provjeru jeste li zakoniti korisnik, za osiguravanje traženih informacija o proizvodima i uslugama društva FUJIFILM, uključujući novosti na koje se možete pretplatiti, te za odgovaranje na eventualne upite o podršci i druge upite. U vezi s vašim korisničkim računom možemo analizirati vašu uporabu našeg mrežnog mjesta i naših novosti kako bismo bolje razumjeli vaše želje i poboljšali svoje mrežne usluge. Takve informacije čuvamo u vezi s vašim korisničkim računom. Ako ste dali privolu za marketinške poruke, na temelju vaših poslovnih kontaktnih podataka možemo vas kontaktirati i u svrhu marketinga u vezi sa svojim proizvodima i uslugama koji bi vas mogli zanimati.

Ako ste kreirali korisnički račun, vaše podatke čuvat ćemo sve dok ga budete održavali. U slučaju da izbrišete svoj korisnički račun, predmetne podatke čuvat ćemo samo onoliko koliko je dozvoljeno ili obvezno prema zakonu.

Putem korisničkog računa možete upravljati i ažurirati svoje kontaktne podatke i postavke. Sa svojim podacima za pristup postupajte povjerljivo i nemojte dijeliti svoju lozinku s trećim osobama. Ako utvrdite ili sumnjate da je treća osoba neovlašteno pristupila vašim podacima za pristup ili koristi vaš račun, odmah promijenite lozinku.

2.2.2. Prilagođene usluge

U vezi s prilagođenim uslugama vaše podatke možemo obrađivati i koristiti u svrhu oglašavanja i marketinških istraživanja ili za prilagođeno osiguravanje usluga ako ste za to dali privolu. Ako date svoju privolu, informacije kojima ste pristupali tijekom posjeta mrežnom(im) mjestu(ima) i aplikaciji(ama) mogu se pohraniti u korisnički profil kako bismo vam mogli ponuditi posebno prilagođene informacije (npr. u obliku novosti). Svoju privolu možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom u budućnosti.

Ako koristite prilagođene usluge, vaše osobne podatke potrebne za pružanje usluga upotrijebit ćemo tijekom trajanja vaše registracije, a zatim onoliko dugo koliko zahtijevaju ili dozvoljavaju važeći zakoni. Vaše podatke možemo proslijediti povezanim društvima FUJIFILM ako je to potrebno za odgovaranje na vaše upite ili pružanje usluga. Upite u vezi s našim proizvodima i uslugama možemo proslijediti i distributeru koji je odgovoran za odgovarajuću kategoriju proizvoda ili usluga i regiju.

2.2.3. Blog/forumi

Neka naša mrežna mjesta nude javno dostupne blogove ili forume u zajednicama. Imajte na umu da sve informacije koje pošaljete u tim područjima mogu čitati, prikupljati i koristiti druge osobe koje im pristupaju. Ako želite zatražiti uklanjanje svojih osobnih podataka s našeg bloga ili foruma zajednice, obratite nam se putem kontaktnih podataka navedenih u odjeljku „Pišite nam”. U nekim slučajevima možda nećemo moći ukloniti vaše osobne podatke; u tom slučaju obavijestit ćemo vas o tome da to ne možemo učiniti i navesti razlog.

2.2.4. E-novosti

Ako se pretplatite na naše e-novosti, vaše osobne podatke koji su vam potrebni ili ste nam ih posebno poslali, upotrijebit ćemo za slanje e-novosti prema dogovoru. E-poruke s e-novostima mogu sadržavati mrežne pratilice, piksele za praćenje ili poveznice koje nam omogućuju analizu vaše uporabe e-novosti, uključujući informacije o tome jeste li primili i otvorili naše novosti. Svoju privolu možete opozvati u svakom trenutku i otkazati primanje e-novosti slanjem poruke ili putem namjenske poveznice za odjavu u e-novostima.

2.2.5. Oglašavanje e-poštom bez pretplate

Ako smo vašu e-adresu dobili u vezi s prodajom robe ili usluga i tome se niste usprotivili, imamo vam pravo redovito nuditi robu i usluge slične onima koje ste kupili putem svoje e-adrese. Privolu za takvu uporabu e-adrese možete bilo kada u budućnosti opozvati slanjem poruke ili putem poveznice za odjavu koja je dostupna u našim e-porukama.

2.2.6. Oglašavanje putem pošte

U skladu z važećim zakonima možemo imati pravo čuvati vaše ime i prezime, poštansku adresu i po potrebi vaš naziv i akademsku titulu te ih upotrijebiti u vlastite oglašivačke svrhe, posebno za slanje ponuda i informacija o svojoj robi i uslugama poštom. Toj uporabi svojih podataka možete se u bilo kojem trenutku u budućnosti suprotstaviti slanjem poruke.

2.3. Razmjena i otkrivanje podataka

Vaše osobne podatke nećemo otkrivati ili prosljeđivati, dijeliti ili na bilo koji drugi način dostavljali trećim osobama, osim kao što je opisano u ovom Pravilniku o zaštititi privatnosti. Osobne podatke dijelimo kada:

(a) za to unaprijed date svoju privolu;

(b) je to potrebno kako bismo vam pružili svoje usluge, posebno uključujući slanje marketinških poruka, pružanje usluga za klijente, podršku našoj prodaji i distribuciji proizvoda ili upravljanje našim sustavima ili aplikacijama. Ta poduzeća ovlaštena su za uporabu vaših osobnih podataka samo ako je to potrebno za pružanje tih usluga.

(c) Osobni podaci mogu se dijeliti s grupom FUJIFILM ako je to potrebno za pružanje usluga ili izvršavanje narudžbi proizvoda, upravljanje računom, poticanje prodaje i marketinga, podršku klijentima i tehničku podršku te poticanje poslovanja i razvoja proizvoda. Za pregled popisa lokacija grupe FUJIFILM s kojima možemo dijeliti osobne podatke kliknite ovdje https://www.fujifilm.com/about/office/. Upite u vezi s našim proizvodima i uslugama možemo proslijediti i drugom distributeru koji je odgovoran za odgovarajuću kategoriju proizvoda ili usluga i regiju.

(d) ako naručite proizvode ili koristite druge usluge koje zahtijevaju plaćanje, vaše ime, adresa, broj kreditne kartice i drugi podaci otkrit će se financijskim institucija ili drugim stranama za podmirenje plaćanja;

(e) se naše poslovanje dodijeli ili prenese prema zakonu ili na neki drugi način, uključujući udruživanje, konsolidacije i prestanak rada ili prijenos djelatnosti;

(f) otkrivanje vaših osobnih podataka zahtijevaju važeći zakoni i propisi ili je takvo otkrivanje na neki drugi način potrebno u okviru bilo koje kaznene ili druge pravne istrage ili postupka koji provode odgovarajuća tijela; ili

(g) postoji trenutačna potreba za otkrivanjem radi zaštite ljudskog života ili ljudskih prava.

2.4. Međunarodni prijenosi podataka

Prikupljene osobne podatke možemo prenijeti i pohraniti u drugim državama koje možda imaju drugačije zakonodavstvo u vezi sa zaštitom privatnosti ili zaštitom podataka od države u kojoj su podaci poslani.

To znači da vaše osobne podatke mogu prenijeti i/ili obrađivati i subjekti društva FUJIFILM ili (u njihovo ime) treći pružatelji usluga izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP). Propisi o zaštiti podataka u navedenim državama u kojima se vaši osobni podaci prikupljaju ili obrađuju mogu odstupati od razine zaštite koju osigurava zakonodavstvo u EU-u/EGP-u. Unatoč tome, FUJIFILM će osigurati odgovarajuću zaštitu vaših osobnih podataka u skladu s važećim zakonima i načelima utvrđenim u ovom dokumentu. Uporabom naših mrežnih mjesta i aplikacija izražavate svoju suglasnost s prikupljanjem i prijenosom svojih osobnih podataka izvan EU-a/EGP-a, kao što je opisano u ovom dokumentu.

2.5. Zaštita podataka

FUJIFILM provodi odgovarajuće tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi vaše osobne podatke zaštitio od zlouporabe i spriječio njihov gubitak. Vaši osobni podaci čuvaju se u sigurnom operativnom okruženju koje nije dostupno javnosti. Svi osobni podaci koje pošaljete tijekom registracije ili uporabe prilagođenih usluga, prenose se u šifriranom obliku kako bi se spriječila zlouporaba podataka od strane trećih osoba.

3. Uporaba kolačića, tehnologije praćenja i dodataka za društvene mreže

3.1. Uporaba kolačića i tehnologije praćenja

Naša mrežna(e) stranica(e) i aplikacija(e) mogu koristiti kolačiće ili slične tehnologije (programi za analizu i usluge društvenih mreža). Kolačići su tekstne datoteke koje mrežna(e) stranica(e) šalje(u) pregledniku korisnika kako bi pohranile informacije na korisnikove uređaje. Pri svakom pristupu mrežnom(im) mjestu(ima), mrežna(e) stranica(e) pročita(ju) informacije koje sadrži kolačić.

3.1.1. Vaša privola za uporabu kolačića

Razlikujemo nužne kolačiće, koji su potrebni za pravilan rad naše(ih) mrežne(ih) stranice(a), i druge kolačiće. Za nužne kolačiće nije potrebna suglasnost. Za druge kolačiće tražimo vašu suglasnost prije nego što ih instaliramo na vaše uređaje. Naše mrežno mjesto možete koristiti tek nakon što potvrdite postavke kolačića.

Kad prvi put posjetite našu(e) mrežnu(e) stranicu(e), pojavit će se prozor s našim upraviteljem suglasnosti za kolačiće. Ako kliknete na gumb „Postavke kolačića”, bit ćete preusmjereni u Centar za postavke zaštite privatnosti. U Centru za postavke zaštite privatnosti prikazuje se i popis kolačića, u kojem se nalaze pojedinosti o kolačićima i svrhama za koje se koriste. U Centru za postavke zaštite privatnosti pomoću prekidača možete omogućiti ili onemogućiti uporabu kolačića. Imajte na umu da, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke funkcije našeg mrežnog mjesta kao što je predviđeno.

3.1.2. Promjena postavki kolačića/opoziv privole

Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku promijeniti u odjeljku s postavkama kolačića.

U bilo kojem trenutku također možete deaktivirati uporabu/izbrisati kolačiće u postavkama preglednika. Ne zaboravite da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti iskoristiti sve funkcije koje nudi(e) mrežno(a) mjesto(a).

3.1.3. Popis kolačića
Obvezni kolačići

Ti kolačići nužni su za rad mrežnog mjesta, zato se u našim sustavima ne mogu isključiti. Obično se postavljaju samo kao reakcija na vaše radnje koje vode do zahtjeva za uslugama, na primjer određivanje postavki zaštite privatnosti, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Dostupna vam je postavka da preglednik blokira te kolačiće ili vas upozori na njih. U tom slučaju neki dijelovi mrežnog mjesta neće raditi.

3.2. Dodaci za društvene mreže

Naša mrežna stranica(e) i aplikacija(e) mogu nuditi dodatke za društvene mreže („mreže”). Dodaci za društvene mreže jednostavan su način dijeljenja sadržaja s drugim osobama putem mreža. Prilikom pristupanja mrežnom(im) mjestu(ima), ti dodaci mogu uspostaviti neposrednu vezu između vašeg preglednika i odgovarajućih mreža. Ako komunicirate putem dodataka, na primjer u slučaju Twittera klikom na „TweetThis” ili Facebooka klikom na gumb „Sviđa mi se” ili komentara, odgovarajuće informacije iz vašeg preglednika prenijet će se izravno u mrežu. U nekim slučajevima informacije se s mrežom razmjenjuju već prilikom posjeta mrežnom(im) mjestu(ima), bez obzira na to jeste li u interakciji s dodacima ili ne.

Razmjenu informacija s mrežom možete spriječiti tako da ne prihvatite određene kolačiće i/ili se prije uporabe mrežnog(ih) mjesta odjavite s mreže.

4. Čuvanje podataka

Vaše osobne podatke čuvat ćemo dok vaš račun bude aktivan ili dok to bude potrebno za pružanje usluga. Vaše osobne podatke čuvat ćemo i koristiti ako to bude potrebno za ispunjavanje naših zakonskih obveza, rješavanje sporova i izvršavanje naših ugovora.

5. Vaša prava u vezi s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR)

Od nas imate pravo zahtijevati pristup osobnim podacima i njihov ispravak ili brisanje, ograničenje obrade svojih osobnih podataka, usprotiviti se takvoj obradi i ostvariti pravo na prenosivost podataka u skladu s GDPR-om i važećim zakonima.

Ako smatrate da se obradom osobnih podataka u vezi s vama krši GDPR, imate pravo uložiti prigovor nadležnom nadzornom tijelu u skladu s GDPR-om i važećim zakonima. U tu svrhu možete se posebno obratiti nadzornom tijelu u državi članici EU-a u kojoj je vaše uobičajeno prebivalište ili koja je mjesto navodnog prekršaja. Popis državnih tijela za zaštitu podataka dostupan je na mrežnoj stranici https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_en.

6. Izmjene pravila zaštite privatnosti

Društvo FUJIFILM pridržava pravo na izmjenu, dopunu ili ažuriranje ovog pravilnika o zaštiti privatnosti. Ako se odlučite za izmjenu Pravila o zaštiti privatnosti, promijenjena Pravila o zaštiti privatnosti objavit ćemo i navesti datum objave. Prilikom ponovnih posjeta ne zaboravite pregledati Pravilnik o zaštiti privatnosti zbog eventualnih izmjena, jer daljnja uporaba mrežnog(ih) mjesta ali aplikacije(a) nakon objavljivanja promjene znači da se slažete s našom uporabom vaših podataka u skladu s izmijenjenim, dopunjenim ili ažuriranim Pravilnikom o zaštiti privatnosti.